+45 20 72 51 49

Cupping

Cupping er en gammel metode, hvor der bruges sugekopper i stedet for de traditionelle nåle. Det er en del af traditionel kinesisk medicin og bruges ofte i behandling til bl.a muskelspændinger eller skader. 

Sugekopperne er i forskellige størrelser og placeres på huden på udvalgte akupunktur punkter. Der laves et vakuum med “kopper” af glas, bambus, gummi eller plastik. Koppen kan blive siddende i en længere periode eller flyttes rundt og bruges til at massere med. Behandlingen øger blodcirkulationen på området og frigør affaldsstoffer. Det letter på spændinger i kroppen.

Cupping bruges selvstændigt eller som kombination til akupunktur eller guasha. Metoden anvendes primært til at ‘dræne patogene faktorer’ samt ‘bevæge Qi og Blod’ i kroppens meridianer. Bruges ofte ved muskel – og ledsmerter, nakkespændinger, hold i nakken, ryg-og lændesmerter, hovedpine, astma, mavetarmlidelser og mod appelsinhud.

Behandlingen efterlader en form for sugemærke eller markante mærker, som dog forsvinder i løbet af få dage. Der kan forekomme ømhed efter denne form for behandling